songkick.com - 'facebook' o koncertech

29.07.2009 16:08

Pokud rádi chodíte na koncerty, tahle další z mnoha sociálních sítí by vás měla jako správného hudebního fanouška zaujmout. Po registraci na songkick.com získáte možnost sledovat nejen blížící se koncerty vašich hudebních idolů, ale štourat se i v koncertech, které jsou již historií.

Rozhraní je celkem jednoduché a přehledné a tak vám nic nebrání na záložce Tracker zadat město, které chcete hlídat jako oblast pro nadcházející koncerty. Oblastí si můžete samozřejmě vybrat víc. V patřičné kolonce stejným způsobem vyhledáte skupiny či umělce, které máte rádi a neradi byste si nechali ujít jejich koncert ve vybraných oblastech a jednoduchým kliknutím si je přidáte do vašeho seznamu. Dále můžete na záložce Tracker zadat sledování pro konkrétní koncertní haly či kluby, festivaly a dokonce i  uživatele, což vám např. umožní sledovat o jaké koncerty se zajímají vaši přátelé. Pod jednotlivými interprety, čí místy konání můžete  potom najít nejen co se bude dít, ale i co už proběhlo, a můžete si tak procházet staré koncerty, ke kterým uživatelé hojně doplňují fotografie, playlisty či lístky.

Na záložce Upcoming events se vám pak zobrazují koncerty, které se budou konat ve vámi vybraných oblastech, a zůčastní se jich kapely a interpreti z vašeho vytvořeného seznamu, ale i veškeré koncerty z vybraných hal a klubů či festivalů a samozřejmě koncerty, na které se chystají vaši přátelé, pokud jste je zadali do Trackeru.

Když jednotlivé události rozkliknete, máte možnost se o ně podělit na Facebook, ale hlavně označit, jestli na akci jdete nebo byste mohli jít, což je informace zajímavá hlavně pro vaše přátele, na jejímž základě se třeba rozhodnou, že se k vám přidají :)  A pokud ne, vpravo vidíte všechny uživatele songkick.com, kteří na koncert jdou nebo by mohli jít, a tak můžete zkusit štěstí a domluvit se s někým cizím. Dále máte možnost ke konkrétním koncertům přidat obrázek informačního plakátu, editovat informace o koncertě či zadat odkaz na zakoupení lístků.

No a na záložce Profile už si jen upravujete informace na svém účtu, případně se kocháte koncerty, na kterých jste byli a hlídáte ty, na které se chystáte.

Říkáte si, že je to celé jen propracovsnější informační systém? Není... Tady máte totiž možnost přidávat události sami. A kdo podá hudebnímu fanouškovi nejlepší informace než jiný hudební nadšenec? Nikdo, nemám pravdu?

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.