GPS Mission

27.07.2009 15:22

Narazil jsem na webu na zajímavou alternativu ke geocaching.com, tentokrát určenou pro majitele chytrých telefonů vybavených GPS modulem - gpsmission.com. V republice zatím není hra nijak rozšířená, ale myslím, že by si mohla najít své fanoušky.

Po jednoduché registraci s potvrzením na e-mail už vám nebrání nic v tom, abyste si vytvořili svoji vlastní trasu s jednotlivými body, které musí hráči navštívit. Každý bod můžete pojmenovat, doplnit poznámkou či nějakou legendou a opatřit obrázkem, případně hádankou, jejíž řešení hráči naleznou u dosaženého bodu. Tím může být nějaká pamětihodnost či zajímavost - vlastní fantazii se meze nekladou, takže možností jak se na tvorbě herní trasy vyřádit  je opravdu mnoho.

 
Ke hraní hry v terénu pak už potřebujete jen některý z mobilních telefonů uvedených na webu, (iPhone, zařízení se Symbianem ci WM) stáhnout si a nainstalovat do něj příslušnou aplikaci a můžete vyrazit.

Hned jak se mi vrátí z reklamace opravená Nokia N79 (doufám), tak si projdu svoji zkušební trasu, abych mohl napsat zajímavé poznatky z terénu a postřehy k používání mobilní aplikace...

Jak už jsem psal na začátku, hra u nás zatím není asi vůbec známá, protože v Brně není k dispozici ani jedna trasa a v Praze jen dvě. Doufám ale, že diky možnostem, které GPS Mission nabízí, se tato situace brzy změní.

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.